07 квітня 2016

Зі святом Благовіщення Пресвятої Богородиці!

Що можна і чого не варто робити на Благовіщення
Сучасна назва — Благовіщення Пресвятої Богородиці це свято отримало тільки в 17 столітті.
Це дуже важливе християнське свято, яке пов’язане з Матір’ю Божою. В цей час архангел Гавриїл повідомив Марії, що вона обрана Богом для народження Сина Божого. Вважається, що це була новина, яка змінила долю людства.

Щодо традицій святкування цього свята, то їх існує чимало.
 В ніч на свято Благовіщення в 2016 році можна випрошувати собі славу. Оскільки раніше вважалося, що тоді прийде багатство і щастя. Тому шукали яскраву зірку в небі і голосно вигукували прохання, звернене до Бога, про дар слави собі.
Є очисний обряд відпустити птахів на волю, що символізує звільнення, дароване Богом людям, від гріха і смерті. В цей день всяка робота вважалася гріхом, навіть від’їзд на заробітки. Дівчатам навіть не дозволялося розчісуватися в цей день — вважалося, що так коротшає життя - на Благовіщення птиця гнізда не завиває, дівчина коси не заплітає.
На Благовіщення навіть грішників у пеклі перестають мучити і дають їм відпочинок і свободу.
Також, не можна нічого і нікому позичати в це свято, інакше будинок ваш стане бідний. Будь-які справи на Благовіщення приведуть до невдачі. 
Нехай Благовіщення принесе мир вашому дому, а Господь благословить всю вашу родину!

3 коментарі:

  1. Олено Анатоліївно,а вам я бажаю Божої благодаті в подальшій конкурсній роботі,хай Пресвята Богородиця допомагає вам та вашій сім'ї.

    ВідповістиВидалити